Sisältöjulkaisija

null Infotilaisuudet Kanta-palvelujen painopisteistä 26.5. ja 10.6.

Infotilaisuudet Kanta-palvelujen painopisteistä 26.5. ja 10.6.

Tiedote - Järjestelmäkehittäjät Kirjoitettu 29.04.2020 Kaikki tiedotteet

Kela järjestää kaksi infotilaisuutta, joissa kerrotaan Kanta-palvelujen käyttöönotoista ja kehittämisestä vuonna 2020. Tilaisuudet järjestetään etäneuvotteluna. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 22.5.

Infotilaisuuksien pääkohderyhmänä ovat sote-organisaatioiden tietohallinto ja sote-palvelujen kehittäjät.  Myös tietojärjestelmätoimittajat ja viranomaistoimijat voivat osallistua tilaisuuksiin. Kanta-infoja järjestetään jatkossa kaksi kertaa vuodessa.

Kanta-info käyttöönottojen painopisteistä 26.5.

Tilaisuudessa kerrotaan muun muassa uudesta käyttöönottojen mallista, alaikäisen puolesta asioinnista ja terveystietojen koosteista. Lisäksi käydään läpi Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston ajankohtaiset asiat, kuten rekisterinkäyttöoikeus sekä käyttöoikeusmääräyksen soveltaminen.

Kanta-info kehittämisen painopisteistä 10.6.

Tilaisuudessa käydään läpi muun muassa julkaisuaikataulua, lääkitystiedonhallintaa ja täysi-ikäisen puolesta asioinnin tilannetta sekä Potilastiedon arkiston ajankohtaiset asiat, kuten palvelupyyntöuudistus, palvelutapahtumauudistus ja ostopalvelun valtuutus. Sosiaalihuollon osalta käsitellään tietojen luovutuksia, yhteisliittymisen mallia ja rakenteisia asiakirjoja.

Lisätietoja: