Sisältöjulkaisija

null Ilmoittaudu terveydenhuollon ensimmäiseen Kanta-käyttöönottojaksoon vuodelle 2021

Ilmoittaudu terveydenhuollon ensimmäiseen Kanta-käyttöönottojaksoon vuodelle 2021

Tiedote - Ammattilaiset Kirjoitettu 28.05.2020 Kaikki tiedotteet

Terveydenhuollon ilmoittautuminen vuoden 2021 ensimmäiselle käyttöönottojaksolle on avattu ja käynnissä 31.8.2020 asti. Organisaatioiden kannattaa ilmoittautua käyttöönottoihin, jotta Kela voi tarjota niihin parhaan mahdollisen tuen.

Kanta-palvelujen käyttöönotot toteutetaan jatkossa vuosittain kolmessa jaksossa. Kullekin jaksolle julkaistaan käyttöönotettavat palvelut tai sisällöt. Jaksoille rytmitetään valmistelutilaisuudet sekä toimintamalli- ja toimintatapakoulutukset. Uuteen malliin siirrytään asteittain.

Ensimmäisen käyttöönottojakson prosessi alkaa syksyllä 2020

Vuoden 2021 ensimmäisen käyttöönottojakson tuotantokäyttö aloitetaan tammi-huhtikuussa 2021. Valmistelutilaisuus järjestetään syyskuussa 2020 ja toimintamallikoulutus syksyn aikana.

”Käyttöönottojaksolle ilmoittaudutaan, kun sote-toimija on joko ottamassa käyttöön Kanta-palveluja tai laajentamassa jo käytössä olevia palveluja. Me Kelassa tuemme ja koordinoimme käyttöönottoja. THL on tiiviisti mukana toimintamallien asiantuntijana”, erityisasiantuntija Outi Lehtokari Kelasta taustoittaa.

Uusia käyttöönottoja jaksolla 1/2021 ovat Potilastiedon arkisto, Resepti-palvelu ja suun terveydenhuolto (myös tietosisällön laajentajat). Kanta-palvelujen käytön laajentamiseen kuuluvat jaksolla alaikäisen puolesta asiointi, radiologian tietosisällöt, terveystietojen koosteet, todistusten ja lausuntojen arkistointi ja välitys, vanhojen tietojen arkistointi sekä ostopalveluvaltuutus.

”Toivomme, että uusi jaksoittainen malli selkiyttää käyttöönottojen tukea. Ilmoittautumisen avulla saamme tiedon sote-toimijoiden käyttöönotoista ja pystymme tarjoamaan tuen oikea-aikaisesti. Vuoden 2021 toisen ja kolmannen käyttöönottojakson tiedot julkaistaan ensi syksynä, joten Kanta-palvelujen tiedotteita ja uutiskirjettä kannattaa seurailla”, Lehtokari vinkkaa.

Osa käyttöönotoista jatkuu entiseen tapaan

Kaikki Kanta-palvelut ja toiminnallisuudet eivät sisälly käyttöönottojaksoon 1/2021. Näitä käyttöönottoja voidaan toistaiseksi jatkaa kuten tähänkin asti eikä ilmoittautumista vaadita. Ilmoittautumista ei edellytetä myöskään silloin, jos tuotantokäyttö alkaa jo vuoden 2020 aikana. 

”Syksyllä järjestettävät toimintamallikoulutukset ja valmistelutilaisuus ovat avoimia. Tilaisuuksiin voivat ilmoittautua kaikki asiasta kiinnostuneet. Jatkossa kannustamme kuitenkin kaikkia ilmoittautumaan käyttöönottojaksolle, jotta prosessista saadaan mahdollisimman sujuva”, Lehtokari tiivistää.

Sosiaalihuollon käyttöönotot etenevät aiemmin ilmoitetun aikataulun ja oman ilmoittautumiskäytännön mukaisesti.

Lisätietoja: