Sisältöjulkaisija

null Potilastiedon arkiston määrittelyt kommentoitavana 20.12. asti – uudistuva asiakastietolaki aiheuttaa muutoksia

Potilastiedon arkiston määrittelyt kommentoitavana 20.12. asti – uudistuva asiakastietolaki aiheuttaa muutoksia

Tiedote - Järjestelmäkehittäjät Kirjoitettu 07.12.2020 Kaikki tiedotteet

Asiakas- ja potilastietojärjestelmien toimittajilta ja sote-toimijoilta pyydetään kommentteja Potilastiedon arkiston teknisiin määrittelyihin jouluun mennessä. Kommentit ja niiden pohjalta tehdyt muutokset käydään läpi yhteisessä tilaisuudessa keskiviikkona 13.1.2021.

Uudistuva sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietolaki muuttaa asiakas- ja potilastietojen luovutuskäytäntöjä. Tämä aiheuttaa muutoksia myös Potilastiedon arkiston teknisiin määrittelyihin. Kela pyytää nyt kommentteja määrittelyistä 20.12.2020 mennessä.

Nyt kommentoitavat materiaalit on päivitetty eduskunnassa käsittelyssä olevan asiakastietolain perusteella. Lain sisältö saattaa vielä muuttua eduskuntakäsittelyn myötä. Mahdolliset muutokset päivitetään määrittelyihin ennen niiden julkaisua. 

Kommentoitavat Potilastiedon arkiston tekniset määrittelyt

Kommentointikierroksen tavoitteena on varmistaa teknisten määrittelyiden laatu ja toteutettavuus tietojärjestelmissä. Kommentoitavana ovat Potilastiedon arkiston rajapintakäyttötapaukset, Kevyet kyselyrajapinnat, HL7-sivulla julkaistavat esimerkkiasiakirjat, Tiedonhallintapalvelun koosteet ja ylläpidettävät asiakirjat sekä Potilastiedon arkiston Medical records.  

Osallistu yhteenvetotilaisuuteen verkossa 13.1.

Määrittelyjen kommentointi etenee seuraavassa aikataulussa: 

  • 27.11.2020: Määrittelyjen julkaisu kommentoitavaksi, kommentointiaika alkaa.
  • 20.12.2020: Kommentointiaika päättyy.
  • 13.1.2021: Kommentoinnin yhteenvetotilaisuus klo 12–15.

Yhteenvetotilaisuudessa käydään läpi kommenttien pohjalta tehdyt muutokset määrittelykohtaisesti. Lisäksi keskustellaan tulevien muutosten vaikutuksista. Yhteenvetotilaisuuden Skype-linkki lisätään kanta.fi-sivustolle viikko ennen tilaisuutta. 

Lisätietoja: