Sisältöjulkaisija

null Resepti-palvelun selvityspyyntö tietosuojasta on lähetetty sote-organisaatioiden tietosuojavastaaville ja itsenäisille ammatinharjoittajille

Resepti-palvelun selvityspyyntö tietosuojasta on lähetetty sote-organisaatioiden tietosuojavastaaville ja itsenäisille ammatinharjoittajille

Tiedote - Ammattilaiset Kirjoitettu 20.01.2021 Kaikki tiedotteet

Selvityspyynnön avulla Kela seuraa ja valvoo, että Resepti-palveluun liittyvä tietosuoja toteutuu asiakasorganisaatioissa. Kela laatii selvityspyynnön yhteistyössä Tietosuojavaltuutetun toimiston sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.

Kela toteuttaa sähköisen lääkemääräyslain (251/2014) 24 §:n nojalla vuosittain selvityspyynnön asiakasorganisaatioille. Selvityspyyntöön vastaamalla sote-organisaatiot ja itsenäiset ammatinharjoittajat toteuttavat raportointivelvollisuutensa Kelalle. Tarkemmat tiedot raportointivelvollisuudesta on saatavilla Resepti-palvelun palvelukuvauksesta. 

Vastaa 12.2.2021 mennessä

Selvityspyyntö on lähetetty sähköpostitse sosiaali- ja terveydenhuollon palvelunantajan ja apteekin tietosuojavastaavalle ja itsenäiselle ammatinharjoittajalle, jolla on tietosuojavastaavan rooli Kanta-palvelujen asiakasrekisterissä.

Jos et ole saanut selvityspyyntöä sähköpostitse, otathan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen kanta@kanta.fi saadaksesi selvityspyynnön vastattavaksesi. 

Selvityspyyntöön voi vastata vain sähköisesti suomeksi tai ruotsiksi. Selvityspyynnön vastausaikaa on jatkettu perjantaihin 12.2.2020 asti. Kysymykset voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen kanta@kanta.fi.

Selvityspyyntöön vastaaminen ei poista velvollisuutta ilmoittaa rekisterinpitäjälle henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta. 

Lue lisää:

Lisätiedot ammattilaisille:

kanta@kanta.fi