Sisältöjulkaisija

Valitse julkaisuvuosi:

Tiedotteet

15/09/2022, Tiedote - Ammattilaiset

Hyvinvointialueiden aloittaessa toimintansa ja Uudenmaan alueen väliaikaisen tiedonsaantioikeuden myötä kaikille uusi Kanta-informointi

Hyvinvointialueiden palvelunantajien tulee koordinoida ja aikatauluttaa asiakas- ja potilastietojärjestelmiin tulevat muutokset yhteistyössä järjestelmätoimittajien kanssa, jotta Kanta-informoinnin tallentaminen mahdollistuu mahdollisimman pian hyvinvointialueiden aloittaessa toimintansa. Erityisen tärkeää tämä on huomioida Uudenmaan maakunnan alueella.

14/09/2022, Tiedote

Kanta.fin etusivut ovat uudistuneet

Kanta.fi-verkkopalvelun etusivut on uudistettu 14.9. Uudistus on toteutettu eri kohderyhmiltä saadun palautteen ja käyttäjätestien perusteella.

09/09/2022, Tiedote - Ammattilaiset

Kanta-palvelujen käyttömaksujen laskutus – osa asiakkaista saa laskun vasta ensi vuonna

Kanta-palvelujen käyttömaksu laskutetaan pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa. Vähän reseptejä kirjoittaneet tai pelkästään Potilastiedon arkisto -palvelua käyttävät yritykset saavat Kanta-palvelujen käyttömaksulaskun kuitenkin vasta helmikuussa 2023. Jos yrityksenne ei ole saanut laskua syyskuussa, saatte sen helmikuussa 2023.

23/06/2022, Tiedote

EU:n koronatodistusten myöntämistä jatketaan 30.6.2023 saakka

Tuore asetus jatkaa EU:n koronatodistusten myöntämistä yhdellä vuodella 30.6.2023 saakka. Tarkoituksena on varmistaa vapaa liikkuvuus EU-alueella, vaikka koronatilanne jatkossa huonontuisi. Matkalle lähtiessä täytyy edelleen varmistaa, vaatiiko kohdemaa matkustajilta koronatodistusta maahan saapuessa tai palveluita käytettäessä.

17/06/2022, Tiedote - Ammattilaiset

Kannan ostopalvelun valtuutus laajenemassa kuvantamiseen

Uudistus helpottaa Kanta-palvelujen Kuva-aineistojen arkistoon tallennettujen kuvien välittämistä ostopalvelutilanteissa. Ominaisuutta päästään testaamaan asiakastestiympäristössä näillä näkymin vuoden 2022 loppuun mennessä.

08/06/2022, Tiedote - Ammattilaiset

Kanta-informoinnin ja luovutusluvan käyttöönottovelvoitteelle uusi aikataulu

Asiakastietolain mukainen Kanta-informointi ja luovutuslupa tulee olla käyttöönotettuna sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoilla 31.12.2023 mennessä. Hyvinvointialueiden aloittaessa toimintansa ja Uudenmaan alueen väliaikaisen tiedonsaantioikeuden myötä kansalaiset on informoitava uudestaan.