Sisältöjulkaisija

Valitse julkaisuvuosi:

Tiedotteet

2.2.2023, Tiedote - Ammattilaiset

Alaikäinen ja Kanta-palvelut -toimintamallia on päivitetty

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tarkentanut ohjeita, jotka koskevat tilanteita, joissa terveydenhuollon tai apteekin asiakkaana on alaikäinen tai hänen puolestaan asioiva huoltaja. Myös Kanta-verkkokoulun sisältöjä on päivitetty uusien toimintamallien mukaisiksi.

11.1.2023, Tiedote - Ammattilaiset

Mikä on Kanta-informointi ja miten se liittyy hyvinvointialueisiin?

Hyvinvointialueet ovat aloittaneet toimintansa, ja sen vuoksi kaikki kansalaiset saavat ilmoituksen, miten heidän tietojensa käyttö on muuttunut sosiaali- ja terveydenhuollossa. Tämä ilmoitus on niin sanottu Kanta-informointi. Ilmoituksen voi lukea ja kuitata saaduksi kätevimmin Omakannassa. Noin miljoona suomalaista on näin jo tehnyt.

10.1.2023, Tiedote - Ammattilaiset

Sähköinen eurooppalainen resepti on laajentunut Puolaan

Suomesta voi ostaa lääkkeitä nyt myös puolalaisella sähköisellä reseptillä. Suomalainen resepti toimii vastaavasti myös Puolassa. Palvelun avautumisen jälkeen Puolassa tehdyt lääketoimitukset näkyvät Reseptikeskuksessa reseptien toimitustiedoissa. 

3.1.2023, Tiedote - Ammattilaiset

Alaikäisen potilastietojen käsittelyssä päätöskyvyn arviointi korostuu – epätarkka kirjaaminen hankaloittaa lääkkeiden toimittamista ja uusimista

Terveydenhuollossa tehty alaikäisen päätöskyvyn arvion tulos vaikuttaa siihen, luovutetaanko alaikäisen tiedot huoltajille. Arvion tulos kirjataan potilastietojärjestelmään rakenteisesti jokaisessa palvelutapahtumassa (käynti, hoitojakso tai etäkontakti) ja aina jokaista reseptiä määrätessä tai uusittaessa.

19.12.2022, Tiedote - Järjestelmäkehittäjät

Asiakastietolaki ja uudet järjestelmävaatimukset vaikuttavat vuonna 2023 myös tietojärjestelmätoimittajien työhön - tutustu yhteistyökokouksen materiaaleihin

Kanta-palvelut järjestää säännöllisesti yhteistyötilaisuuksia tietojärjestelmätoimittajille. Tilaisuuksissa jaetaan Kanta-palveluista ja niiden toiminnallisuuksien kehittämisestä. Vuoden viimeisessä kokouksessa käsiteltiin asiakastietolakia ja uusia järjestelmävaatimuksia. Kokouksen materiaalit ovat saatavilla kanta.fistä.

8.12.2022, Tiedote - Ammattilaiset

Kanta-palvelujen painopisteet vuodelle 2023 on vahvistettu

Kanta-palvelut laajenevat ja monipuolistuvat asiakkaiden tarpeiden ja lainsäädännön kehittymisen myötä. Vuonna 2023 Kanta-palvelujen kehittämisen ja käyttöönottojen painopisteissä korostuvat asiakastietolain toimeenpanon ja Kanta-lääkityslistan tehtävät. Kehittämisessä huomioidaan sote-uudistuksen tuomat tietotarpeet sekä tietosisältöjen hyödyntäminen toisiokäyttöön ja tietojohtamiseen.