Kuva-aineistojen arkisto

Kuva-aineistojen arkisto

Kuva-aineistojen arkisto on Kanta-palveluihin kuuluva palvelu, johon arkistoidaan potilaan hoidon yhteydessä syntyneet kuvantamistutkimukset.

Palvelun avulla voi hakea sekä kuva-aineistojen arkistoon tallennettuja kuvantamistutkimuksia että Potilastiedon arkistoon tallennettuja kuvantamisen hoitoasiakirjoja.

Palvelun käyttäjiä ovat kuvantamistutkimuksia tekevät terveydenhuollon organisaatiot sekä tutkimuksia lausuvat ja hyödyntävät organisaatiot. Heillä tulee olla käytössään Potilastiedon arkisto -palvelu sekä Kuva-aineistojen arkisto -palvelun käyttöön soveltuva järjestelmä asiakirjojen arkistointiin ja hakuun.

Palvelua käyttöönottavien organisaatioiden ja järjestelmätoimittajien tulee huomioida, että järjestelmien sertifiointiprosessi tulee aloittaa riittävän aikaisin. Lisätietoja sertifiointiprosessista on kerrottu Sertifiointi-sivulla.

Kuva-aineistojen arkistoon teknisesti liittyvien järjestelmien on osana sertifiointia läpäistävä Kelan yhteistestaus. Lisätietoja yhteistestaukseen ilmoittautumisesta löytyy Ilmoittaudu yhteistestaukseen -sivulta.

Tällä hetkellä Kuva-aineistojen arkiston tuotantokäytön ovat aloittaneet Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Siun sote), Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri, Lapin sairaanhoitopiiri ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Palvelun käyttöönotto

Kuva-aineistojen arkistointi -palvelun käyttöönottoprojekti käynnistyy siten, että terveydenhuollon toimija

  • ottaa yhteyttä THL:ään, osoitteeseen kantapalvelut@thl.fi.
  • sopii oman projektin toimeenpanosta ja tehtävistä järjestelmätoimittajiensa kanssa.

Palvelu voidaan ottaa käyttöön terveydenhuollossa sen jälkeen, kun terveydenhuollon toimija on

  • liittynyt Potilastiedon arkistoon
  • toimittanut Kanta-palveluille Palvelukuvauksen hyväksyntä - ja Tekniset tiedot -lomakkeen sekä muut tarvittavat tiedot.

Käyttöönotossa tarvittava materiaali

Lisätietoja palvelusta ja sen käyttöönotosta antaa THL: kantapalvelut@thl.fi tai Kanta-palvelujen asiakastuki: kanta@kanta.fi.

Lue lisää

Sivua päivitetty 11.11.2019