Kuva-aineistojen arkisto

Kuva-aineistojen arkisto

Kuva-aineistojen arkisto on Kanta-palveluihin kuuluva palvelu, johon arkistoidaan potilaan hoidon yhteydessä syntyneet kuvantamistutkimukset.

Palvelun avulla voi hakea sekä kuva-aineistojen arkistoon tallennettuja kuvantamistutkimuksia että Potilastiedon arkistoon tallennettuja kuvantamisen hoitoasiakirjoja.

Palvelun käyttäjiä ovat kuvantamistutkimuksia tekevät terveydenhuollon organisaatiot sekä tutkimuksia lausuvat ja hyödyntävät organisaatiot. Heillä tulee olla käytössään Potilastiedon arkisto -palvelu sekä Kuva-aineistojen arkisto -palvelun käyttöön soveltuva järjestelmä asiakirjojen arkistointiin ja hakuun.

Palvelua käyttöönottavien organisaatioiden ja järjestelmätoimittajien tulee huomioida, että järjestelmien sertifiointiprosessi tulee aloittaa riittävän aikaisin. Lisätietoja sertifiointiprosessista on kerrottu täällä.

Kuva-aineistojen arkistoon teknisesti liittyvien järjestelmien on osana sertifiointia läpäistävä Kelan yhteistestaus. Lisätietoja yhteistestaukseen ilmoittautumisesta löytyy täältä.

Tällä hetkellä ovat meneillään palvelun tuotantokäyttöönoton aloitusta valmistelevat toimenpiteet sekä Kelalla että pioneereina toimivilla organisaatioilla, joita ovat Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Siun sote) ja HUS.

Lisätietoja palvelusta ja sen käyttöönotosta antaa THL: kantapalvelut@thl.fi tai Kanta-palvelujen asiakastuki: kanta@kanta.fi.

Lue lisää

Sivua päivitetty 18.06.2018