Kuva-aineistojen arkisto

Kuva-aineistojen arkisto

Kuva-aineistojen arkisto on Kanta-palveluihin kuuluva palvelu, johon arkistoidaan potilaan hoidon yhteydessä syntyneet kuvantamistutkimukset.

Palvelun avulla voi hakea sekä kuva-aineistojen arkistoon tallennettuja kuvantamistutkimuksia että Potilastiedon arkistoon tallennettuja kuvantamisen hoitoasiakirjoja.

Palvelun käyttäjiä ovat kuvantamistutkimuksia tekevät terveydenhuollon organisaatiot sekä tutkimuksia lausuvat ja hyödyntävät organisaatiot. Heillä tulee olla käytössään Potilastiedon arkisto -palvelu sekä Kuva-aineistojen arkisto -palvelun käyttöön soveltuva järjestelmä asiakirjojen arkistointiin ja hakuun.

Palvelua käyttöönottavien organisaatioiden ja järjestelmätoimittajien tulee huomioida, että järjestelmien sertifiointiprosessi tulee aloittaa riittävän aikaisin. Lisätietoja sertifiointiprosessista on kerrottu täällä.

Kuva-aineistojen arkistoon teknisesti liittyvien järjestelmien on osana sertifiointia läpäistävä Kelan yhteistestaus. Lisätietoja yhteistestaukseen ilmoittautumisesta löytyy täältä.

Tällä hetkellä Kuva-aineistojen arkiston tuotantokäytön on aloittanut Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Siun sote).

Lisätietoja palvelusta ja sen käyttöönotosta antaa THL: kantapalvelut@thl.fi tai Kanta-palvelujen asiakastuki: kanta@kanta.fi.

Lue lisää

Sivua päivitetty 17.10.2018