Kuva-aineistojen arkisto

Kuva-aineistojen arkisto

Kuva-aineistojen arkisto on Kanta-palveluihin kuuluva palvelu, johon arkistoidaan potilaan hoidon yhteydessä syntyneet kuvantamistutkimukset.

Palvelun avulla voi hakea sekä kuva-aineistojen arkistoon tallennettuja kuvantamistutkimuksia että Potilastiedon arkistoon tallennettuja kuvantamisen hoitoasiakirjoja.

Palvelun käyttäjiä ovat kuvantamistutkimuksia tekevät terveydenhuollon organisaatiot sekä tutkimuksia lausuvat ja hyödyntävät organisaatiot. Heillä tulee olla käytössään Potilastiedon arkisto -palvelu sekä Kuva-aineistojen arkisto -palvelun käyttöön soveltuva järjestelmä asiakirjojen arkistointiin ja hakuun.

Käytetään sertifioiduilla järjestelmillä

Palvelua käyttöönottavien organisaatioiden ja järjestelmätoimittajien tulee huomioida, että järjestelmien sertifiointiprosessi tulee aloittaa riittävän aikaisin. Lue lisää sertifiointiprosessista.

Kuva-aineistojen arkistoon teknisesti liittyvien järjestelmien on osana sertifiointia läpäistävä Kelan yhteistestaus. Lisätietoja yhteistestaukseen ilmoittautumisesta löytyy Ilmoittaudu yhteistestaukseen -sivulta.

Kuva-aineiston arkiston käyttäjät

Tällä hetkellä Kuva-aineistojen arkiston tuotantokäytön ovat aloittaneet

  • Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
  • Lapin sairaanhoitopiiri
  • Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri
  • Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Siun sote) 
  • Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Lue lisää

Sivua päivitetty 06.03.2020