Potilastiedon arkiston määrittelyt

Potilastiedon arkiston määrittelyt

Potilastiedon arkiston yleiset toiminnalliset määrittelyt ja tekniset ohjeet. Osapalveluiden, esimerkiksi kuvantamisen, määrittelyitä kootaan alisivuille

Määrittelyiden sisällöt on tuotettu vain suomeksi. Määrittelyiden aikaisemmat versiot ovat saatavissa.

HL7-määrittelyt löytyvät omalta sivultaan.

Potilastiedon arkiston määrittelyt ja toteutus on vaiheistettu STM:n vaiheistussuunnitelman mukaisesti. Nykyisessä vaiheessa on toteutettuna perustietosisällön mukaiset toiminnallisuudet ja tiedonhallintapalvelun suostumustenhallinnan kokonaisuus. Seuraavien vaiheiden määrittelyiden julkaisuajankohdat sekä uusien toiminnallisuuksien toteutusaikataulu asiakastesti- ja tuotantoympäristöihin on kuvattu julkaisuaikataulussa.

Viimeisimmät päivitykset

  • 24.8.2020 julkaistu HL7-sivulla Ensihoitokertomus CDA R2 v. 1.10 RC2 ja ensihoitokertomuksen esimerkkiasiakirjoja.
  • 20.8.2020 julkaistu Potilastiedon arkiston rajapintakäyttötapaukset arkiston ja liittyvän järjestelmän välillä V 1.03 (RC3) sekä Potilastiedon teknisissä ohjeissa Potilastiedon arkiston kuvailutiedot v. 2.40.3. Lisäksi julkaistu HL7-sivulla Potilastiedon Arkiston Medical Records v 2.03 (RC3), Potilastiedon arkiston CDA R2 Header V 4.66.2 (RC3) sekä päivitetty HL7 -sivulla Potilastiedon arkiston esimerkkisanomat ja -asiakirjat.
  • 1.6.2020 THL on julkaissut Potilastiedon arkiston toiminnalliset vaatimukset sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmille v 1.3
  • 4.5.2020 julkaistu Suun terveydenhuolto -sivulla uusi versio dokumentista Suun terveydenhuollon toiminnalliset määrittelyt (2020-04) 
  • 28.1.2020 lisätty tarkennus koostepalautuksen yksittäisen tiedon maksimipituudesta (4000 tavua) dokumenttiin Kanta Potilastiedon arkiston teknisiä ohjeita.pdf, v1.7 sekä HL7-sivulle dokumenttiin Tiedonhallintapalvelun koosteet ja ylläpidettävät asiakirjat, v1.10.2

Toiminnalliset määrittelyt

Katselmoinnissa olevat määrittelyt

Potilastiedon arkiston CDA-määritykset

Potilastiedon arkiston päivitetyissä CDA-määrityksissä on huomioitu merkinnäntekijätietoihin tulevat muutokset.  Seuraaviin CDA-määrityksiin on tehty täydennyksiä ja muutoksia: kertomukset ja lomakkeet, laboratorio, lähete-palaute, kuvantaminen, optometria, suun terveydenhuolto, ajanvarausasiakirja ja terveys- ja hoitosuunnitelma.

Kommentit määrityksiin toivotaan Kelalle viimeistään 15.8.2020. Tarkemmat kommentointiohjeet löytyvät erillisestä saatteesta.

Potilastietojärjestelmien käyttötapaukset

Tiedonhallintapalvelun määrittely

Tietosisällöt

Tietosisältömäärittelyt on julkaistu Kansallisessa koodistopalvelussa.

Tekniset ohjeet

 

Tuotantoympäristön päivitykset

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä Potilastiedon arkiston määrittelyistä

Sivua päivitetty 25.08.2020