Varmennekortit

Varmennekortit

Varmennekortit myöntää Digi- ja väestötietovirasto (DVV) . Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilainen voi tilata ammattikortin mistä tahansa julkisesta rekisteröintipisteestä.

Ammattikortin saaminen edellyttää, että tietosi löytyvät Valviran ylläpitämistä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilörekistereistä Terhikistä ja Suosikista. Tietojen ajantasaisuuden voit tarkistaa JulkiTerhikistä/JulkiSuosikista (valvira.fi).

Jos organisaatiossa työskentelee ammattihenkilöiden lisäksi muuta henkilöstöä, tarvitaan sopimus DVV:n kanssa sekä mahdollisesti rekisteröintipisteen valtuuttaminen. Lisätietoja tästä löydät DVV:n sivuilta.

Lue lisää:

Ammattikortit ovat DVV:n puolesta maksuttomia. Henkilöstökortit, toimijakortit ja varakortit ovat maksullisia.

Rekisteröintipisteet hinnoittelevat palvelunsa itse. Voit tiedustella maksun suuruutta suoraan rekisteröintipisteestä, kun varaat aikaa. Terveydenhuollon opiskelijoille voidaan tilata harjoittelussa maksullisia terveydenhuollon henkilöstökortteja.

Kortissa lukee sen voimassaoloaika. Kortinlukijaohjelmisto varoittaa voimassaolon päättymisestä kuukausi ennen päättymistä. Uutta ammattikorttia ei lähetetä automaattisesti, vaan kortti täytyy tilata. Uuden kortin toimitus kestää noin 2 viikkoa.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöt voivat itse uusia ammattikortin sähköisen WebVartti-palvelun kautta. Uusimiseen tarvitaan voimassa oleva ammattikortti.

Lue lisää:

Kortinlukijan voi hankkia IT-tarvikkeita myyvistä liikkeistä. Varmista kortinlukijan sopivuus myyjältä.

Kortinlukijaohjelmiston käyttöoikeus tulee kortin mukana. Sähköisen varmennekortin tunnistus edellyttää, että sitä varten tietokoneeseen on joko sisään integroituna tai ulkoisesti liitetty sähköisen henkilökortin lukulaite eli kortinlukija.

Et tarvitse muita ohjelmia kuin kortinlukijaohjelmiston.

Olet saanut kortin mukana ohjeet kortin ja tunnuslukujen käytöstä. Jos sinulla on tallessa kortin mukana tullut 8-numeroinen aktivointitunnusluku tai PUK-avaustunnusluku, voit käydä vaihtamassa uudet tunnusluvut DigiSign-sovelluksen kautta.

Lue lisää: