Innehållspublicerare

Vilka ärenden kan man sköta i MittKanta?

Artikel - Medborgare Skrivet 15.6.2022 Alla artiklar

I MittKanta kan du kontrollera dina hälso- och sjukvårdsuppgifter var och när som helst. Tidsbokningar inom hälso- och sjukvården kan du göra och kontrollera direkt hos respektive hälso- och sjukvårdsenhet.

Två personer tittar på telefonen

I MittKanta kan du sköta dina ärenden smidigare inom hälso- och sjukvården. Oavsett om du fått vård inom den offentliga eller den privata sektorn eller inom båda kan du alltid kontrollera i MittKanta vilka anteckningar som gjorts på vårdenheten.

I MittKanta kan du

  • granska dina hälso- och sjukvårdsuppgifter i lugn och ro
  • kontrollera hur mycket läkemedel det finns kvar att ta ut på ett recept och be att receptet förnyas
  • granska laboratorieresultat
  • lämna livstestamente och donationsvilja
  • sköta ärenden för någon annan
  • ladda ner EU:s coronaintyg 
  • ge tillstånd för utlämnande och meddela förbud

Man kan inte boka tider i MittKanta

Visste du att man inte kan göra tidsbokningar inom hälso- och sjukvården i MittKanta och att inga tidsbokningsuppgifter syns i tjänsten? Tidsbokningar kan du göra genom att kontakta respektive hälso- och sjukvårdsenhet direkt. Där får du också andra uppgifter om tidsbokningen.

Kontaktuppgifterna uppdateras inom hälso- och sjukvården eller via tjänsten Suomi.fi

Du kan inte uppdatera dina kontakt- och personuppgifter i MittKanta. Om du vill uppdatera dina kontaktuppgifter inom hälso- och sjukvården ska du kontakta den vårdenhet som du anlitar.

Om du vill kontrollera dina kontakt- och personuppgifter i befolkningsdatasystemet ska du logga in i tjänsten Suomi.fi. Där kan du till exempel säkerställa att ett nytt namn eller en ny adress som du anmält har uppdaterats i befolkningsdatasystemet. Om du behöver hjälp med att använda tjänsten Suomi.fi kan du vända dig till Medborgarrådgivningen.

Mer information